Povestea Destiny Park ⋆ Destiny Park
Role Play

Sofia, Alex, motanul Tommy și cățelușa Roxette fondează un oraș al copiilor în amintirea unei aventuri de neuitat.

Cum a apărut acest loc magic? Prin miracolul copilăriei așa că trebuie să-i aflați povestea.

Istoria Destiny Park începe cu ani în urmă, când mai mulți copii dornici să descopere natura uimitoare au pornit, însoțiti de câțiva ghizi experimentați, în aventură în pădurile de la marginea Bucureștiului. Ziua se anunța cum nu se poate mai bună pentru micii exploratori. Au coborât din autocar, au instalat cortul într-un luminiș și au luat-o la picior pe potecile pădurii. Încântați, copiii au descoperit cuiburi de păsărele și vizuini de vulpi, s-au distrat, au cântat și s-au încins la tot felul de jocuri. Întorși la cort, au făcut chiar și un foc de tabără. Obosiți, însă, de atâta distracție, au adormit cât ai bate din palme. Cei trei ghizi s-au gândit să le facă o surpriză și să le pregătească pește pentru masa de seară. Au plecat să pescuiască în lacul care nu era la mai mult de câțiva metri de locul unde își așezaseră tabăra.

Erau convinși că nimic rău nu se poate întâmpla. S-au urcat într-o barcă și au început să vâslească. Se gândeau că, dacă se îndepărtează puțin de mal, au mai mult succes la pescuit. Numai că un vânt năprasnic s-a pornit dintr-o dată și a dus barca departe. Treziți din somn de foșnetul frunzelor, copiii au început să-i caute pe adulți, însă și-au dat seama repede că au rămas singuri în pădure. De acum, trebuia să se descurce cu propriile puteri – să supraviețuiască în pădure și să găsească drumul spre casă.

Curajoși cum erau, nu s-au pierdut cu firea. Acum era momentul ca fiecare să pună umărul și să-și folosească iscusința. O fetiță și un băiat, Sofia și Alex, s-au dovedit a fi cei mai îndrăzneți.

– Trebuie să ne purtăm ca niște oamenii mari, a spus Sofia.
– Vom fi exploratori, șoferi, bucătari, medici, orice e nevoie pentru a ajunge cu bine înapoi în oraș, a adăugat Alex.

Ajunseseră în pădure cu un autocar, așa că cineva trebuia să urce la volan. Alex a fost acela care s-a încumetat să conducă, iar câțiva copii l-au ajutat să descifreze hărțile și busola. Sofia avea grijă de copiii mai mici din grup și, împreună, au făcut o sumedenie de fapte bune. Pe unde treceau curățau pădurea, ba chiar au ajutat un pui de ciocârlie să ajungă în cuib, lângă mama lui și au hrănit veverițele și vrăbiuțele. Cum mergeau ei prin pădure, au întâlnit o cățelușă tare prietenoasă, Roxette. Imediat s-a alăturat grupului de copii și au plecat împreună mai departe pe cărare. Dar, oricât se străduiau, nu găseau calea spre luminișul de la marginea pădurii. Drumul pe care o apucase Alex cu autocarul se blocase, așa că aveau nevoie de un miracol. Și nici n-a fost nevoie să aștepte mult. La un moment dat, Roxette a început să latre de zor. Copiii s-au oprit și au ascultat cu atenție. Un miorlăit se auzea din vârful unui stejar înalt. Era un motănel speriat care nu știa cum să coboare. Descurcăreț cum era, Alex a găsit în partea din spate a autocarului o scară. Sofia a fost cea care s-a cățărat până în vârful copacului și, cu multă grijă, a reușit să salveze pisoiul. Faptele bune sunt întotdeauna răsplătite, așa că din vârful stejarului Sofia a zărit drumul care îi scotea din pădure și îi ducea în București. Nu mai aveau mult de mers. Pentru că i-au ajutat să iasă la lumină, cei mici i-au răsfățat pe Roxette și pe motan cu gustărici pregătite de copiii-bucătari. I-au găsit și un nume pisicului; i-au spus Tommy.

Pe unde treceau copiii își arătau îndemânarea, bunătatea și grija pentru natură. La un moment dat, au găsit câteva resturi aruncate la întâmplare la rădăcina unui copac. Au știut pe loc ce au de făcut. Mâhniți pentru copacul care avea de suferit, au adunat tot într-un sac pentru a-l arunca la coșul de gunoi. În scurt timp, cei mici au ajuns la liman.

La marginea orașului îi așteptau părinții, fericiți că i-au regăsit și încântați că cei mici s-au descurcat atât de bine. Alex, Sofia și toți ceilalți copii nu puteau uita o așa aventură. S-au sfătuit și au căzut de acord să înființeze chiar acolo un orășel pentru copiii curajoși care vor să experimenteze toate meseriile din lume. Pentru că voiau să fie un loc unde să învețe, dar să se și joace în același timp, ei au decis că lumea aceasta construită de ei trebuie să îi pregăteasca pentru viitoarele lor provocări, chemări și misiuni. Își doreau să vadă, în joacă, cum e să pilotezi un avion, cum e să fii medic sau bancher. Așa s-a născut Destiny Park – locul unde lumea e în mâinile copiilor.

Haideți să cunoaștem universul magic din Destiny Park!

Și astăzi, în amintirea acelei aventuri, Alex și Sofia îi întâmpină pe toți copiii care vin în vizită la Destiny Park. Ei sunt ajutați de dolofanul Tommy și de cățelușa Roxette, mereu pusă pe joacă. Ambii sunt prietenoși și țin să cunoască personal toți copii care sosesc în acest univers magic. Ei sunt cei care îi ajută pe copii să-și monteze amuleta magică MagicWatch, care le permite accesul în Destiny Park și la toate jocurile și activitățile.

În fiecare an, copiii din Destiny Park își aleg doi primari: o fată și un băiat, urmașii Sofiei și ai lui Alex. Ei propun noi și noi jocuri, care sunt decise prin vot. Și tot ei numesc ambasadorii Destiny Park în lumea celor mari și sunt purtătorii de cuvânt ai tuturor copiilor care au ceva important de spus.

În Destiny Park doar moneda copiilor are valoare. La intrare, micii vizitatori primesc un bon valoric cu care trebuie să meargă la banca Destiny Park. Aici primesc în schimb 50 de MagicBani. Cu aceștia își pot plăti unele activități sau îi pot cheltui la magazinul Destiny Park. Însă, în urma participării la experiențele diverse, îi pot înmulți și îi pot depune la bancă. Copiii primesc și un CiocoBan pe care îl pot…savura (fiind fabricat din ciocolată de cea mai bună calitate) sau poate fi folosit pentru a avea acces imediat la una dintre activități, fără alt cost.

Unde se află Destiny Park? Hărți cu locația acestui univers magic se găsesc în școlile și grădinițele din toată România; educatorii, învățătorii, profesorii și părinții sunt încurajați să îi ajute pe copii să ajungă în lumea condusă de ei. Harta secretă a Destiny Park se află și pe site-ul nostru. Parola pentru accesul în Destiny Park este: ”Salut Roxette, salut Tommy!”. Ar trebui reținută de copii pentru că s-ar putea să le fie cerută la intrare. Odată ajunși la Destiny Park, copiii vor primi Kitul Magic compus din noile documente de identitate, brățara de acces MagicWatch și un cec MagicBank care va fi transformat în MagicBani.

Locul unde înveți jucându-te!

Destiny Park înseamnă dezvoltarea unui concept inovator, de stimulare a copiilor pentru a învăța prin joacă. Până la vârsta adolescenței, joaca reprezintă cel mai important mijloc prin care copiii explorează, creează, interacționează și…învață.

Destiny Park este un spațiu indoor al distracției, construit pe o suprafață de peste 3000 de metri pătrați. Într-un oraș în miniatură, creat special pentru ei, cu instituții, cu economie și bani proprii, copiii de până la vârsta de 14 ani învață, prin joc, cum funcționează lumea oamenilor mari.

Destiny Park le oferă copiilor atât experiența învățării practice, prin jocuri de rol (role-play) ultrarealiste, a peste 50 de meserii din lumea oamenilor mari, cât și însușirea, prin povești, a valorilor-cheie care trebuie să însoțească o carieră de succes și o viață frumoasă:

  • Inteligență-înțelepciune-responsabilitate.
  • Curiozitate-studiu-știință.
  • Dragoste-atașament-bucurie.
  • Cinste-loialitate-sinceritate.
  • Talent-spontaneitate-creativitate.
  • Hărnicie-perseverență-pasiune.