Jocul de role-play ⋆ Destiny Park

Ce este jocul de role-play?

Jocul este o experiență atât de naturală la vârsta copilăriei încât asumarea unui rol reprezintă o bucurie pentru cei mici. Rolurile îi ajută pe copii să învețe cum funcționează lumea în care trăiesc fără a fi nevoie de prea multe explicații. Pentru copii este suficient să-i urmărească pe adulți pentru a reuși să îi imite. Experții consideră acest tip de învățare experimentală un model eficient, care funcționează pe patru paliere esențiale în dezvoltarea copilului:

  • Social/emoțional: prin reproducerea unor experiențe de viață reală copilul învață să își înfrunte fricile care pot însoți aceste experiențe. De asemenea, intrând în rol și lucrând în echipă cu alți copii, își dezvoltă abilitățile de care are nevoie pentru a coopera cu colegii și pentru a-și controla impulsurile.
  • Fizic: rolurile care implică efort fizic sau dexteritate (pompier, muncitor, medic chirurg) dezvoltă abilitățile motorii ale copilului.
  • Cognitiv: jocul pe roluri susține conceptele abstracte pe care copilul le-a învățat la școală cu exemple practice, atât pe cele din zona „realistă” (de exemplu, numărarea banilor la bancă sau meseria de laborant), cât și a celor din zona „umanistă” (meseria de jurnalist TV sau cea de designer de interior).
  • Vocabular: jocul pe roluri implică dezvoltarea limbajului, întrucât copilul trebuie să explice ceea ce face.

Role-play la Destiny Park

Pentru ca un copil să joace un rol într-una dintre activități este necesar să aibă vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani.
Vizitatorii sunt îndrumați pas cu pas de ofițerii de experiență să-și însușească roluri specifice profesiilor și calificărilor din lumea oamenilor mari: pompieri, medici, laboranți, fermieri, ofițeri de poliție, prezentatori de televiziune, piloți, lucrători comerciali etc.
Zonele sunt concepute special pentru role-play oferind un cadru cât mai realist, astfel încât copilul să poată intra cât mai bine în rolul pe care îl interpretează.
Experiența Destiny Park îi ajută pe copii să-și lărgească sfera de cunoștințe, să-și dezvolte abilitățile și să-și consolideze valorile morale.

Coral

Hills

Xanadu

Zentiva