Economia Destiny Park ⋆ Destiny Park

Bilet intrare

MagicBani: distracție, muncă, câștig.

Destiny Park este un oraș cu economie proprie și puternică, un oraș la a cărui prosperitate contribuie fiecare copil. Și, ca orice economie puternică, Destiny Park are propria bancă și propria monedă.

Conceptul economiei Destiny Park este gândit astfel încât fiecare copil să poată deprinde, prin experiența dobândită ca efect al învățării prin joacă, atât elementele de bază ale ciclului economic ori ale schimbului bani contra mărfuri și servicii, cât și valoarea și etica muncii.

Bon valoric

Banca centrală a orașului se numește MagicBank, iar moneda Destiny Park se numește MagicBan. În Destiny Park, fiecare copil câștigă MagicBani pentru „munca” prestată în joacă și îi cheltuiește pe distracții „serioase”. La intrarea în oraș, copiii primesc un bon valoric („cec”) de 50 de MagicBani, pe care îi obțin, fizic, de la MagicBank, acolo unde moneda orașului este „tezaurizată” în bancnote de 1, 5, 10 si 20 de unități. De asemenea, odată cu MagicBanii, ei primesc și un CiocoBan.

Ce poți face cu MagicBanii?

  • Poți să-i cheltuiești. Orice produs și orice distracție din Destiny Park se plătește în MagicBani.
  • Poți să-i câștigi. Odată ce ai cheltuit cei 50 de MagicBani primiți la intrare, vei avea nevoie de alții, exact ca în lumea oamenilor mari. Și, tot ca în lumea oamenilor mari, banii se câștigă prin muncă. De aceea, ai opțiunea de a te „angaja” într-una din activitățile role-play plătite: medic, pompier, mecanic auto, designer vestimentar etc.
  • Poți să-i economisești, în propriul tău cont deschis la MagicBank, și să-i înmulțești. Așa înveți ce înseamnă să depui bani la bancă, să verifici soldul contului și, mai ales, să câștigi dobândă la depunere. Cu MagicBanii câștigați prin dobândă, poți cumpăra mai târziu, pe parcursul zilei petrecute la Destiny Park, produse sau distracții cu un preț mai ridicat.
  • Poți plăti taxele și impozitele. Unele vor fi reținute din „salariul” primit la joaca-muncă, iar pe altele vei avea posibilitatea să le plătești personal la biroul fiscal al orașului. Astfel, vei învăța despre rolul taxelor și impozitelor în viața comunității.
  • Poți să-i donezi. Copiii Destiny Park se ajută între ei și îi ajută pe cei aflați în nevoie în lumea reală. Susținem cauze umanitare ale copiilor din lumea reală, iar donațiile pot fi făcute de copii în MagicBani și CiocoBani. Destiny Park are grijă ca donațiile să ajungă la copii în bani reali.

Planifică Vizita

Ciocoban